Uspjeh naših učenica na natječaju “Mi ljudi”

Likovna grupa naše škole, uz mentorstvo učiteljice Jožice Butko, sudjelovala je na Likovnom natječaju Klovićevih dvora  ” Mi ljudi ” – uz izložbu Ivana Meštrovića

Moja se umjetnost izražava u tvrdom drvu i kamenu, ali ono što umjetnost sadržava nije ni od drva ni od kamena, ono je izvan prostora i vremena. Umjetnost je pjesma i molitva u isti mah. Ivan Meštrović, O mojoj umjetnosti (Kolo, New York, 1924.)

Stvaralaštvo Ivana Meštrovića bavi se ljudima i njihovom egzistencijom i usko je povezano s njegovim privatnim životom. Osobna promišljanja i proživljavanja prenosi u nešto trajno, materijale kao što su drvo i kamen. Međutim, ono što umjetnost sadržava, izvan prostora i vremena je, nematerijalno. Njegova umjetnost sadržava ljubav, opća ljudska stanja, sjećanja i sve ostalo svojstveno ljudima.

Zadatak je bio da se  učenici  bave razvojem stavova i vrijednosti u svakodnevnom životu, odnosima prema drugima, ljubavlju i brigom za svakog čovjeka.

1. mjesto: Tugovanje

Svoje afirmativne poruke su izrazili animacijom trodimenzionalnih likova odnosno skulptura u animiranim filmovima i videima te fotografskim story boardovima (fotografiranje skulptura za story boardove prema scenariju za kompjutorsku igru). Sadržajne karakteristike polaze od autobiografijskog karaktera sveukupnog Meštrovićevog djela.

Ovih je dana na našu adresu došla lijepa vijest. Učenice naše škole na spmenutom su natječaju osvojile 1. i 2 mjesto. 

1. NAGRADA  

Osnovna škola Ivana Rangera, Kamenica, mentorica Jožica Butko, mag.lik.ped.
Učenici: Magdalena Kišiček, Dora Husnjak i Karla Jug, 8.b razred
Naziv rada:  TUGOVANJE

2.  NAGRADA

Osnovna škola Ivana Rangera, Kamenica, mentorica Jožica Butko, mag.lik.ped.
Učenici: Tea Šantalab, Lana Jakopović i Klara Sajko, 8.b razred
Naziv rada: OČAJ – pogledajte OVDJE.

Podijeli