Pravila ponašanja na Facebooku

Facebook je zamišljen kao mjesto za virtualne kontakte, prvenstveno učenika, njihovih roditelja, nastavnika i uprave Osnovne škole Ivana Rangera.
Na facebook profilu škole vrijede sva pravila korištenja koja je propisao Facebook i pravila ponašanja propisana od strane Škole.

Podsjećamo da je prema pravilima i propisima Facebook-a otvaranje profila na ovoj društvenoj mreži dozvoljeno osobama iznad 13 godina.

Za profil Facebooka Škola je odgovorna, ali on nije službeno glasilo Škole.

PRAVILA PONAŠANJA

Facebookom se služimo svakodnevno, na njemu je većina naših prijatelja, rođaka, poznanika i kolega. Međutim, znate li koja su nepisana pravila korištenja Facebooka?

Facebook je ogledalo korisnika. Naše ponašanje utječe na ukupnu kvalitetu društvene mreže. Iskoristite blagodati Facebooka i nemojte se neprimjereno ponašati, stoga vas molimo da se pridržavate ovih pravila ponašanja:

  1. Način komuniciranja potrebno je prilagoditi drugom korisniku ili grupi korisnika kako bi razmjenjivanje informacija uspjelo. Izazivanje svađa, te vrijeđanje, klevetanje, tračanje i sl. nije primjereno pa stoga i zabranjeno.
  2. Oglasi nevezani uz Školu su zabranjeni kao i razmjene različitih igrica, računalnih programa i sl.
  3. Prije pristupa stranici fb-profila škole, obavezno pročitajte uvijete korištenja i upute od administratora koje se nalaze na web stranici.

Pravila stranice nisu pisana. U ovoj grupi nema statuta ni zakona. Ona su opća, proizišli iz normi svakodnevnog kulturnog, normalnog i civiliziranog društva u kojem živimo.


 S rastom mreže Facebook, njezini korisnici dijele podatke s drugim stranama, pri čemu nisu svjesni da one uopće postoje te ne vode računa koliko i koje informacije zaista žele podijeliti sa drugima.

Time zanemraju vlastitu sigurnost te otvaraju mogućnost krađe svojih vlastitih identiteta.

Ako još uvijek nemate sve informacije o opasnostima kojima se izlažete prilikom postavljanja osobnih podataka i sadržaja na najpopularniju društvenu mrežu i ako niste sigurni kako podesiti svoj profil na Facebooku preuzmite brošuru ovdje.