Popis obaveznih udžbenika

UDŽBENICI I DOM 2023./24. – NOVO

Obvezne udžbenike za učenike nabavlja škola temeljem Odluke o odabiru udžbenika ili pak osigurava rabljene iz prethodnih godina. Škola također objavljuje Odluku o korištenju drugih komercijalnih obrazovnih materijala (DOM). Drugi obrazovni materjali su radne bilježnice, mape, atlasi. zbirke i dr.

Za sljedeću školsku godinu 2023./2024. udžbenike niste dužni kupovati jer će MZO-a RH iste financirati. Udžbenici će vas čekati u školi početkom sljedeće školske godine, isti su vlasništvo škole i na kraju svake školske godine vraćat ćete ih u školu, neoštećene, a dobivat ćete druge za naredni razred. Neki udžbenici koje učenici dobiju bit će potpuno novi (radni.jer se u njih piše), dok će drugi biti rabljeni.


lepDJECA S PREBIVALIŠTEM NA PODRUČJU GRADA LEPOGLAVE

Druge obrazovne materijale (DOM) biraju učitelji, a osigurat će ih učenicima s područja grada Lepoglave škola (financira ih Grad Lepoglava). Roditelji kupuju likovne mape, kutije za tehničku kulturu i atlas (samo u 5. razredu te isti koriste do osmog razreda).

1.- 8. razred  KamenicaSnimka zaslona 2023 07 07 195248DJECA  S PREBIVALIŠTEM NA PODRUČJU GRADA IVANCA

podnose zahtjev za nadoknadu troškova nabave dijela radnih bilježnica i likovnih mapa..

Grad će im te troškove nadoknaditi u visini zakonom propisanog novčanog limita za radne bilježnice (koji je određen Zakonom o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima) te im pokriti i trošak nabave likovnih mapa.

Roditelji za refundaciju troškova trebaju popuniti obrazac u privitku (koji mogu dobiti i u Gradu) te ga zajedno s preslikom računa dostaviti u Grad osobno (na prijemnom šalteru u prizemlju Gradske vijećnice, Trg hrvatskih ivanovaca 9b) ili online, na sljedeće e-mail adrese: visnja.pintaric@ivanec.hr ili grad@ivanec.hr

Zahtjev za radne biljeznice i mape od 2. do 8. razreda

Popis drugih obrazovnih materijala za učenike s područja grada Ivanca u prilogu.

Molimo roditelje da prilikom narudzbe dobro komuniciraju s knjižarama radne materijale iz Fizike. Naime, Školska knjiga ima dvije  radne bilježnice i radne materijale za Fiziku.

Važno je naručiti materijale POKUSI – FIZIKA 7 i 8, radna bilježnica  Otkrivamo fiziku 7 i 8 (autori Ivica Buljan, Dubravka Despoja, Erika Tušek Vrhovec)

2._razred_-_Grad_Ivanec

3._razred_-_Grad_Ivanec

4._razred_-_Grad_Ivanec

5._razred_-_Grad_Ivanec

6._razred_-_Grad_Ivanec

7._razred_-_Grad_Ivanec

8.razred_-_Grad_Ivanec


 

UDŽBENICI I DOM 2022./23. 

Obvezne udžbenike za učenike nabavlja škola temeljem Odluke o odabiru udžbenika ili pak osigurava rabljene iz prethodnih godina. Škola također objavljuje Odluku o korištenju drugih komercijalnih obrazovnih materijala (DOM). Drugi obrazovni materjali su radne bilježnice, mape, atlasi. zbirke i dr.

Druge obrazovne materijale (DOM) biraju učitelji, a osigurat će ih učenicima s područja Grada Lepoglave škola (financira ih Grad Lepoglava). Roditelji kupuju likovne mape, kutije za tehničku kullturu i atlas (samo u 5. razredu te isti koriste do osmog razreda).

Roditelji su dužni kupiti sljedeće:

od 1. do 8. razreda  Kamenica

1.razred-ucenici iz Bedenca – Grad Ivanec

2 razred – učenici iz Bedneca – Grad Ivanec

3. razred – učenici iz Bedenca – Grad Ivanec

4. razred  – učenici iz Bedenca -Grad Ivanec 

5.razred – učenici iz Bedenca – Grad Ivanec

6. razred – učenici iz Bedenca – Grad Ivanec

7. razred – učenici iz Bedenca – Grad Ivanec

8. razred – učenici iz Bedenca -Grad Ivanec

Zahtjev za radne biljeznice i mape od 2. do 8. razreda – Grad Ivanec


 

UDŽBENICI 2021./22.

Obvezne udžbenike za učenike nabavlja škola temeljem Odluke o odabiru udžbenika ili pak osigurava rabljene iz prethodnih godina. Škola također objavljuje Odluku o korištenju drugih komercijalnih obrazovnih materijala (DOM). Drugi obrazovni materjali su radne bilježnice, mape, atlasi. zbirke i dr.

unnamedZa sljedeću školsku godinu 2021./2022. udžbenike niste dužni kupovati jer će MZO-a RH iste finanancirati. Udžbenici će vas čekati u školi početkom sljedeće školske godine, isti su vlasništvo škole i na kraju svake školske godine vraćat ćete ih u školu, neoštećene, a dobivat ćete druge za naredni razred.

unnamedDruge obrazovne materijale (DOM) biraju učitelji, a osigurat će ih učenicima s područja Grada Lepoglave škola (financira ih Grad Lepoglava). Roditelji kupuju likovne mape, kutije za tehničku kullturu i atlas (samo u 5. razredu te isti koriste do osmog razreda).

unnamedRoditelji učenika s prebivalištem u Bedencu (područje Grada Ivanca) kupuju sve druge obrazovne materijale . Popis je objavljen u nastavku. Nakon kupnje  možete predati  zahtjev Gradu Ivancu za refundaciju dijela troškova kupnje (iznos je naveden na poleđini zahtjeva).

Popis drugih obrazovnih materijala koji su dužni nabaviti roditelji nalazi se u popisu:

1.2.3.i 4. razred Kamenica Učenici od 1. – 4. razreda s područja Grada Lepoglave

1. razred -ucenici s podrucja Bedenca – Grad Ivanec

2. razred ucenici iz Bedenca – Grad Ivanec

3. razred ucenici iz Bedenca -Grad Ivanec

4. razred ucenici iz Bedenca -Grad Ivanec

5.razred Kamenica

5. razred Grad Ivanec

6. razred Kamenica

6. razred Grad Ivanec

7. razred Kamenica

7. razred – Grad Ivanec

8. razred Kamenica

8. razred Grad Ivanec

Zahtjev za Grad IvanecUDŽBENICI 2020./2021.

Obvezne udžbenike za učenike nabavlja škola temeljem Odluke o odabiru udžbenika ili pak osigurava rabljene iz prethodnih godina. Škola također objavljuje Odluku o korištenju drugih komercijalnih obrazovnih materijala.

Popis drugih obrazovnih materijala koji su dužni nabaviti roditelji nalazi se u popisu:

Učenici od 1. -4. razreda, učenici s područja Grada Lepoglave

1. razred  Žarovnica, učenici s područja Grada Ivanca

2. razred  Žarovnica, učenici s područja Grada Ivanca

3. razred  Žarovnica, učenici s područja Grada Ivanca

4. razred  Žarovnica učenici s područja Grada Ivanca

5. razred, učenici s područja Grada Lepoglave

5. razredučenici s područja Grada Ivanca

6. razred, učenici s područja Grada Lepoglave

6. razred,  učenici s područja Grada Ivanca

7. razred učenici s područja Grada Lepoglave

7. razredučenici s područja Grada Ivanca

8. razred, učenici s područja Grada Lepoglave

8. razred, za učenike s područja Ivanca

Zahtjev – preuzimanje, učenici s područja Grada Ivanca


UDŽBENICI 2019./2020.

Poštovani roditelji,

ovdje se nalazi popis obveznih i izbornih udžbenika te pripadajućih dopunskih nastavnih sredstava koji će se koristiti u školskoj godini 2019./20., u II., III., IV., VI., VIII. razredu.

U I. i V. razredu te za predmete Kemija, Fizika i Biologija u VII. razredu, u kojima kreće primjena novih kurikuluma, koristit će se novi udžbenici .

Roditeljima sugeriramo da dobro pogledaju popis i skrećemo im pozornost da isključivo kupuju pripadajuća dopunska sredstva koje smo na popisu označili ŽUTOM bojom.

U VII. razredu objavljen je popis novih udžbenika za Biologiju, Kemiju, Fiziku dok će za ostale predmete učenici koristiti udžbenike iz 2014. godine koje im osigurava i/ili kupuje škola.

knjiga 990x9902.razred    knjiga 990x990  3.razred    knjiga 990x990 4.razred   knjiga 990x990  6.razred  knjiga 990x990 8.razred

knjiga 990x9901.razred  knjiga 990x990  5.razred  knjiga 990x990 7.razred

Također, skrećemo Vam pozornost da udžbenike, tablete, ostala dopunska i pomoćna sredstva koje kupuje/osigurava škola, učenici od 1. – 8. razerda  su dužni na kraju školske godine vratiti u školu.

Više o vraćanju udžbenika pročitajte u:


STARO

Objašnjenje Projekta sufinanciranja nabave udžbenika za osnovne škole i njihove razmjene, otkupa i dokupa Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Varaždinske županije možete pronaći OVDJE.

 


Odluka o postupku razmjene, otkupa i dokupa novih udžbenika, na temelju st.2. čl.5.Odluke o kriterijima i načinu financiranja nabave udžbenika za osnovne škole Varaždinske županije.

ODLUKA UDŽBENICI


Poštovani roditelji,

i naredne školske godine (2018./2019.) učenici se mogu uključiti u razmjenu (sukladno Odluci o kriterijima i načinu sufinnaciranja nabave udžbenika za OŠ (“Službeni vjesnik Varaždinske županije, br.50/14.) To znači da učenici KOJI SUDJELUJU U RAZMJENI će sve udžbenike (radne i neradne) dobiti u školi.  Roditelji kupuju samo radne bilježnice i ostali pribor (Atlas, kutija za tehnički…).

Na kraju školske godine udžbenici se vraćaju u školu i pripremaju za isporuku i podjelu na jesen. Ono što roditelji naručuju, u popisima je označeno crvenom bojom.

Ako roditelji nisu ušli u razmjenu, kupuju sve (udžbenike i radne bilježnice) s popisa.

Udžbenici 2018./2019. 

1. razred  2. razred  3. razred  4. razred  5. razred  6. razred  7. razred  8. razred 

Odabrani udžbenici  2014./2015.

excelpdf