Zaštita osobnih podataka

Sukladno GDPR uredbi , a s obzirom na zaštitu podataka učenika kao maloljetnih osoba, Osnovna škola Ivana Rangera, Kamenica na svojim web stranicama objavljuje sljedeće podatke o učenicima:

Fotografiranje djece u školi

  • U pravilu, grupno fotografiranje učenika u okviru školskih aktivnosti je dozvoljeno bez privole, samo roditelji moraju biti upoznati o tome.
  • Ukoliko se radi o javnim događajima, fotografiranje se u pravilu smatra legitimnim interesom škole kao voditelja obrade. 
  • Izdvojene fotografije i snimke te ime i prezime i uspjeh pojedinog učenika ili učitelja ili nastavnika i njihova javna objava temelji se na pojedinačnoj privoli, u ime učenika istu daje nositelj roditeljske odgovornosti.
  • Privole za sve potrebne svrhe prikupljamo jedinstvenim obrascem s više navedenih svrha, uobičajeno na početku školske godine, i iste vrijede za cijelo vrijeme pohađanja iste škole ili do povlačenja privole.

Sukladno GDPR uredbi ostale podatke koje od Vas prikupljamo i obrađujemo isključivo su usklađeni s postojećim Zakonima i propisima koji se primjenjuju u osnovnom obrazovanju te se neće koristiti ni u koje druge svrhe.


Odluka o imenovanju službenika za zaštitu osobnih podataka

Zahtjev za zastitu prava infografika

Više o Politici zaštite privatnosti pročitajte OVDJE.