Terenska nastava učenika

viber slika 2023 11 08 10 38 32 902Nakon kratkih praznika, sedmaši i osmaši uputili su se u petak, na kišno jutro, u naš glavni grad – Zagreb. Odmah po dolasku, laganom šetnjom stigli su do prve barokne palače na Gornjem gradu – palače Hrvatskog sabora. Uslijedilo je zanimljivo razgledavanje jedne od najvažnijih hrvatskih institucija i simbola nacionalnog identiteta.

Učenici su se potom spustili do kazališta Mala scena gdje su gledali predstavu “Aut” o autističnom dječaku, a kako je predstava bila izrazito interaktivna, neki učenici istupili su na kazališne daske. Ipak, prema riječima učenika, najzanimljivije im je bilo u Tehničkom muzeju. Učenici su posjetili kabinet Nikole Tesle i osjetili snagu struje, spustili se u rudnik i razgledali stalni postav muzeja. Više  fotografije pogledajte na LINKU.

Isti dan, učenici 5. i 6. razreda posjetili su Krapinu, Zelenjak i Kumrovec. Učenici su ponovili naučeno gradivo o životu neandertalaca, sudjelovali u radionic krasopisa te se vratili kućama – sretni i zadovoljni. Više fotografija pogledajte OVDJE.

Tamara Rešetar, prof.

Podijeli