Spriječimo nasilje na internetu

438169449 941900597943146 5248848896839313700 nKako bi zaštitili djecu, a roditelje upoznali sa opasnostima koje prijete njihovoj djeci putem modernih tehnologija, Policijska uprava varaždinska, u suradnji s partnerima, u sklopu projekta “Nasilje preko interneta – cyberbullying” provodi program “Spriječimo nasilje na internetu”.

 Učenici i roditelji imali su predavanje vezano uz tu temu, a jedna od aktivnosti programa je i predstava “Dislike” Gradskog kazališta “Zorin dom” u Karlovcu, koja se održala u srijedu 8. svibnja u OŠ Ante Starčevića u Lepoglavi i OŠ Ivana Rangera u Kamenici za učenike 7. i 8. razreda. Bila je to prilika da djeca na njima prihvatljiv način, kroz edukativnu predstavu pod nazivom “Dislike”, uz pomoć infuencera Psycho Mouse, u izvedbi glumca Andre Damiša Gradskog kazališta „Zorin dom“ iz Karlovca, prošire i utvrde svoje znanje vezano uz nasilje na internetu.
 
Kroz predstavu dobili su odgovore poput: što moraju učiniti ako nose zlostavljača u džepu ili zašto na internetu moraju biti nevidljivi te ono najvažnije, kome se mogu obratiti za pomoć ukoliko nešto krene po zlu.
 
Predstava je osmišljena radi podizanja svijesti društva i mladih o nasilju putem interneta i s ciljem smanjenja i suzbijanja takvog oblika nasilja. Na ovaj način želi se pomoći da žrtve kaznenih djela cyberbullynga shvate da nisu same u tome, da se ne trebaju sramiti to reći, iznijeti, priznati roditeljima, profesorima i, ako je potrebno obratiti se policiji.Više fotografija pogledajte OVDJE.
Podijeli