Škola plivanja

jpgKada kažemo da je plivanje dobar sport, posebno za djecu, mislimo prije svega da je dobar za razvoj i zdravlje djece. Plivanjem se ravnomjerno jačaju svi mišići tijela, kosti postaju čvršće i pluća se bolje razvijaju, što je posebno važno u periodima intenzivnog rasta djece. Za djecu plivanje je zabavna sportska aktivnost koja treba uvesti  još u ranom uzrastu jer  je idealno vrijeme za učenje plivanja između treće i pete godine djetetova života.

Obzirom da sva djeca u tom periodu ne nauče ili nemaju mogućnosti naučiti plivanje u školi se, u sklopu Tjelesno-zdravstvene kulture, za učenike 2. i 3. razreda organizira Škola plivanja. Provodi se na varazdinskim Gradskim bazenima i učenici mogu, uz stručno vodstvo, naučiti plivati.

Uslijed pandemije korona virusa  u protekle dvije godine škola plivanja se nije održavala.Ove je godine škola plivanje organizirana u periodu od 10. do 14. listopada 2020. za učenike 3. i 4. razreda. Škola plivanja uspješno je završila. Čestitke svim plivačima i onima koji su se trudili to postati.

 

 

Podijeli