Prvi put u Novigradu

Škola stvaralaštva „Novigradsko proljeće“

 

Osnovna škola Ivana Rangera po prvi puta je ove godine sudjelovala u Školi stvaralaštva „Novigradsko proljeće“.

U radionicama u školi u Novigradu (istarskom) sudjelovala su četiri naša učenika: Nicol Novak (5.a), Marko Maček (6.a), Magdalena Kišiček (8.b) i Dora Husnjak (8.b) te učiteljica Likovne kulture Jožica Butko u njihovoj pratnji kao hospitantica.

Učenici su mogli birati sudjelovanje na 19 različitih kreativnih radionica te je ukupno sudjelovalo oko 300 djece i 40 hospitanata. Ovogodišnja zajednička tema na svim radionicama bila je „Krug“.

Nicol je sudjelovala na plesnoj radionici, Marko na radionici scenske glazbe, Magdalena i Dora na televizijskoj radionici, a učiteljica Jožica na keramičarskoj radionici.

Naši učenici vješto su se snašli u radionicama koje su se odvijale u dvokratnom terminu od 9:00 do 12:15 i od 16:00 do 19:00. Također su mogli posjećivati ostale radionice i pratiti njihove aktivnosti te se upoznati i družiti sa ostalim učenicima.

Svaku večer imali su zabavne večernje aktivnosti i kvizove kroz koje su se zabavljali i predstavljali svoje talente.

Sva događanja kroz tjedan možete pogledati na internet stranici radionice „Novine na internetu“: https://www.novigradsko-proljece.com/web/2024/

Zadnji dan slijedilo je svečano zatvaranje uz predstavljanje ostvarenih uradaka kroz sve radionice koje možete pogledati na ovom linku: https://www.youtube.com/watch?v=2xgS3dxer4Q&ab_channel=NovigradskoProlje%C4%87e

 

Jožica Butko, magistra likovne pedagogije

Podijeli