Naši osmaši – umjetnici!

Početkom mjeseca lipnja postavljena je u školi likovna izložba talentiranih učenika osmih razreda. Likovne radove iz vlastite kreativne radionice pokazala su nam četiri učenika: Lana Jakopović, Tea Šantalab, Dora Husnjak i Nikola Strupar.

Svrha postavljanja izložbe je prikazati već dobro poznate talente naših učenika, ali ovaj put kroz njihovu kolekciju osobnih radova tj. radova koji nisu rađeni u školi. Radovi tri mlade autorice i jednog autora su međusobno različiti, ali opet imaju vidljivu zajedničku poveznicu.

U radovima Lane Jakopović osim realizma, možemo vidjeti mitološka bića i neobične svjetove. Kroz vidljivo strpljenje u korištenju crtačih tehnika pokazuje nam bogate teksture i odličnu sposobnost u sjenčanju motiva.

Tea Šantalab u svojim akvarelima i crtežima olovkom najčešće prikazuje mrtvu prirodu i pejzaže. Nježnom tehnikom i odabirom motiva, njezini radovi odišu opuštenošću i odvodi nas u svoj svijet mira.

Dora Husnjak vješto brusi svoje sposobnosti kroz istraživački dio rada i kroz neobične realistične i maštovite motive. Nježnim potezima i jakom motivima jasno nam pokazuje sigurnost u svoj talent.

Radovi Nikole Strupara kombinacija su slika na platnu u akril tehnici i vježbe crtanja olovkom. Motivi kroz koje nam pokazuje svoj talent su portreti i slike koje graniče sa realnošću.

Jožica Butko, mag. likovne pedagogije

Podijeli