Terenska nastava studenata, 2024.

447522947 1099406684981681 7998566001821473174 nStudenti (uglavnom polaznici druge godine prijediplomskog studija) Učiteljskog fakulteta, Odsjek Čakovec (budući učitelji primarnog obrazovanja) u četvrtak, 6. lipnja 2024. godine su imali priliku sudjelovati u terenskoj nastavi koja je obogatila njihovo akademsko iskustvo i pružila im uvid u stvarni svijet funkcioniranja škole.

Organizirana kao dio kolegija Učeničko zadrugarstvo, ova terenska nastava realizirana je u Osnovnoj školi Ivana Rangera.Osim što su ponovili i usustavili svoje znanje o učeničkom zadrugarstvu, koje su nauči na kolegiju Učeničko zadrugarstvo 2, sudjelovali su u radionicama gdje savladavaju praktično umijeće izrade predmeta uporabne i ukrasne vrijednosti uz mentorstvo učitelja-voditelja i vrijednih, marljivih pomagača i supervizora-mladih zadrugara iz naše škole.

Školu je predstavila ravnateljica i izvoditeljica kolegija na Učiteljskom fakultetu Mirjana Posavec.

Studentice su tijekom jutra polazile radionice:

a) Izrada rogožice od rogoza – voditelji: Emina Husnjak i Stjepan Grd

b) Izrada slika koncem -voditeljica: Nikolina Sumecki

c) Izrada torbi tekstilnim trakama – Đurđica Basarić Rešetar

d) Tkanje na daščici – Danica Prašnjak

e) Vezenje koncem – Višnja Rodek

Studenti/ce su naučile novu vještinu, asistirali su im mladi zadrugari. Posjetili su i razgledali Muzej lepoglavske čipke, okušali se u cifranju licitarskog srca u OŠ  Grofa Janka Draškovića, Klenovnik te se puni dojmova vratili na Fakultet. Pratnja studenticama bio je izv. prof. dr. sc. Goran Lapat. Više fotografija pogledajte OVDJE.

Podijeli