Prikupljanje humanitarne pomoći

Ovih nam se dana obratio Crveni križ sa željom da pomognu u prikupljanju pomoći za osobe izbjegle iz Ukrajine.

U nastavku dostavljamo popis artikala koji se mogu donijeti u prostorije Gradskog društva Crvenog križa Ivanec na adresu Đure Arnolda 11, 42240 Ivanec ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8.00 do 15.00 sati, te utorkom i četvrtkom od 8.00 do 18.00 sati.

HRANA: brašno, ulje, riža, šećer, kuhinjska sol, tjestenina, juha u vrećici, riblja konzerva, mesna konzerva i marmelada, hrana za bebe kašice/pahuljice za djecu (ječmena kaša, čokolino, muesli, cornflakes)

Popis artikala nase 637x380

Za uvećanje kliknite na sliku.

HIGIJENA: sapun za ruke, gel za tuširanje, šampon za kosu, pasta za zube, četkica za zube, jednokratni brijač, higijenski ulošci, pelene za djecu, dječja pasta za zube, dječja četkica zube i higijenske vlažne maramice za djecu.

Humanitarna pomoć prikuplja se u prostorijama GDCK Ivanec i distribuira su suradnji s lokalnim stožerima, lokalnom samoupravom i vlastitim resursima i mogućnostima prema županijskom društvu Crvenog križa koje je zaduženo za daljnju distribuciju na području RH. U slučaju slanja prikupljene materijalne pomoći u zemlje koje graniče s Ukrajinom, a članice su EU, HCK će organizirati preuzimanje paketa hum. pomoći u županijskim društvima i osigurati njihov prijevoz u zemlje destinacije.

U ime izbjeglog stanovništva iz Ukrajine, Hrvatski Crveni križ zahvaljuje svima na donacijama.

Podijeli