Ekipa učenika sudjelovala u projektu “Učim s gospodinom Finom”

finUčim s Gospodinom Finom edukativni je projekt namijenjen educiranju učenika osnovnih škola, ali i nastavnika te roditelja. Govori o važnosti financijske pismenosti i mirovinske štednje. Učenici od petog do osmog razreda svih osnovnih škola u Hrvatskoj imali su priliku boriti se za vrijedne nagrade i dokazati da su svjesni važnosti štednje, ali i pokazati da razumiju  financijske  pojmove.

Projekt je fokusiran na pojmove financijske pismenost, a kroz zabavne i edukativne  emisije na zanimljiv način razotkriva svijet financija. U svemu tome pomaže Gospodin Fin,a ovu je izvananstavnu aktivnost i projekt  u našoj školi ove školske godine vodila Mirjana Posavec.

Kroz edukaciju i sudjelovanjem u  projektu  stvaraju se  sposobni i financijski pismeni pojedinci  koji će nakon projekta biti spremniji za pametnije rukovanje financijama, s više znanja i informacija za pametnije ulaganje i štednju.  

Nakon odslušanih modula Osnove financija, Izrada budžeta, Štednja, Psihologija novca, prijavljeni timovi s dobili natječajni zadatak u kojem su morali na praktičan način iskazati stečeno znanje.

Tim OŠ Kamenica na ovogodišnjem su natjecanju predstavljali: Karla Barbir, Marlena Husnjak, Hana Vresk, 8.a razred, Luka Golub, 6.a i Martin Željezić, 5.a

Na natječaj je pristiglo više od 200 radova. Iako nismo osvojili glavnu nagradu (15.000,00 kn), svakako pogledajte uradak našeg tima Gospođica Fina. Sigurni smo da ćete i vi naučiti nešto novo.

Podijeli