Obavijest roditeljima učenika s područja Grada Ivanca

4f7ef1c9de3583543c3077db338910bc LRODITELJI UČENIKA OD 2. DO 8. RAZREDA! Podnesite Gradu zahtjev za nadoknadu troškova za radne bilježnice i mape

Grad Ivanec poziva sve roditelje učenika od 2. do 8. razreda osnovnih škola (koji imaju prebivalište na području grada Ivanca) da podnesu zahtjev za nadoknadu troškova nabave dijela radnih bilježnica i likovnih mapa.
Grad će im te troškove nadoknaditi u visini zakonom propisanog novčanog limita za radne bilježnice (koji je određen Zakonom o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima) te im pokriti i trošak nabave likovnih mapa.
 
Roditelji za to trebaju popuniti obrazac u privitku (koji mogu dobiti i u Gradu) te ga zajedno s preslikom računa dostaviti u Grad osobno (na prijemnom šalteru u prizemlju Gradske vijećnice, Trg hrvatskih ivanovaca 9b) ili online, na sljedeće e-mail adrese: visnja.pintaric@ivanec.hr, grad@ivanec.hr
Ovu potpornu mjeru Grad Ivanec provodi treću godinu zaredom sa željom da roditeljima olakša teret opremanja učenika za novu školsku godinu na način da im pokrije glavninu troškova radnih bilježnica i mapa. 
 
Ti troškovi za svaki su razred drukčiji, a sežu od oko 160 – 170 kuna za niže razrede pa sve do 300 – 400 kuna za više razrede.
Za te svrhe u proračunu Grada Ivanca za ovu godinu osigurano je 250.000 kuna.
Nadoknade će Grad isplatiti na tekuće račune roditelja. 

zahtjev-za-radne-biljeznice-i-mape-od-2-do-8-razreda.doc

 

Grad Ivanec poziva sve roditelje prvašića da u gradsku upravu dostave podatke i dokumente temeljem kojih će im se moći izvršiti uplata 700 kuna potpore za opremanje djeteta uoči polaska u školu.

Za to je potrebno ispuniti obrazac (dostupan je u prilogu ovoga teksta, a možete ga dobiti i u Gradu) te ga, zajedno s potrebnim potvrdama i dokumentima, dostaviti u gradsku upravu, na sljedeći način:

Riječ je o potpori koju Grad Ivanec isplaćuje sa željom da roditeljima prvašića ublaži teret povećanih troškova opremanja djeteta uoči polaska u školu te im pomogne u nabavi školske torbe, pribora, bilježnica i sl.

Potpore će roditeljima biti uplaćene na njihove tekuće račune.

Pravo na potporu imaju svi prvašići s prebivalištem na administrativnom području Grada Ivanca, uključujući i one koji pohađaju škole u Žarovnici, Kamenici i Tužnom.

 
 
Izvor: web stranice Grad Ivanec
Podijeli