VAŽNO – upisi u 1. razred srednje škole

98112Poštovani učenici i roditelji,

vidimo u sustavu da su svi učenici odabrali obrazovne programe u željenim srednjim školama. Molimo obratite pozornost na sljedeće

1. Prijavite [kole i programe koje zaista planirate upisati.
 
2. Napravite redoslijed škola i programa na način da na prvo mjesto postavite školu i program koji najviše želite upisati, na drugo mjesto program koji bi htjeli upisati ako ne upišete program s prvog mjesta, na treće mjesto program koju bi htjeli upisati ako ne upišete program s prvog i drugog mjesta i tako sve do šestog mjesta.
 
3. Orijentacijske ljestvice poretka odraz su trenutnog bodovnog stanja izračunatog na temelju podataka koji su trenutno u sustavu. Podložne su promjenama uslijed netočno unesenih podataka u sustav, rješavanja prigovora, novih prijava i brisanja prijava.
 
4. Važno je ne brisati redoslijed prijavljenih programa jer se ljestvice poretka svakodnevno mijenjaju (učenici dodaju, brišu, mijenjaju programe) i ako trenutno ne upadate u kvotu željenog programa, ne znači da nećete.
 
Ljestvica se može promijeniti i vaš rang pomaknuti. Primjerice, prvi prioritetni program ste prijavili Opću gimnaziju, ali ste na ljestvici poretka dva mjesta ispod kvote. Uslijed izmjena, vaš se rang može promijeniti i vi ćete u konačnici upasti u kvotu. Ako i ne upadnete, sustav vas automatski upisuje u sljedeći odabir. Dakle, ne treba brisati programe u koje trenutno ne upadate, sustav vas automatski upisuje u prvi idući program u koji upadate u određenu kvotu.
 
Ljestvice poretka postaju konačne 9. 7. 2022. i više se ne mijenjaju.
Podijeli