Dječji tjedan u Kamenici

medium viber image 2022 10 07 16 47 16 587Dječji tjedan je tradicionalna godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci koja se obilježava od 1953. godine. Uvijek se održava u prvom punom tjednu listopada i traje sedam dana

Igra za dijete ima presudnu ulogu u njegovom razvoju jer je to jedan od najvažnijih načina na koji djeca uče o svijetu oko sebe, razvijaju fizičke vještine, ali i inteligenciju. Što se djeca više igraju, sigurnija su u sebe, lakše rješavaju probleme i uspješnija su u ostvarivanju svojih potencijala. Osim dobrobiti za dijete, igra pridonosi kvaliteti života cjelokupne obitelji, čineći je snažnijom, zadovoljnijom i sretnijom. Stoga, ne čudi što je tema ovogodišnjeg Dječjeg tjedna igra. O igri i o tome kako je biti dijete učenici škole napravili su mali video.

Igra je okupirala sve učenike OŠ Ivana Rangera Kamenica. Prisjetili su se učenici starih, pomalo zaboravljenih igara: igra školice, gumi-gumi, cik-cak, činkanje.  A ono što je već neizbježna tradicija Dječjeg tjedna u Kamenici, zasigurno je obvezno likovno izražavanje kredama po asfaltu pa je tako prilaz školi dobio novo ruho.

Podijeli