Ružičasti listopad i u našoj školi

Naš školski projekt iz Građanskog odgoja i obrazovanja “Žena” započeo je prvom aktivnošću svih učenika i djelatnika.

Žene su čudo! Žene se brinu o kućanstvu, grade karijere, podnose velike terete za obitelj. Uvijek nasmijane i dostupne obiteljima i prijateljima, često zaborave na sebe i ne brinu o svom zdravlju. Pink October ili RUŽIČASTI LISTOPAD je međunarodni mjesec protiv raka dojke, zato ovaj mjesec nastojimo ukazati na važnost podizanja svijesti o prevenciji i borbi protiv raka dojke. 

Svaki učenik naše škole, ukupno njih 143, uručio je prvenstveno majci, a onda i drugima važnim ženama u njihovom životu,  letak o samopregledu, ali i prevenciji  i važnosti ranog otkrivanja svih malignih oboljenja. Cilj nam je osvijestili žene o važnosti brige za zdravlje u Međunarodnom mjesecu borbe protiv raka dojke.

Želimo vam svima da budete zdravi, a svoje najdraže u mjesecu listopadu, naročito majke, potaknite na redovite preglede sa svrhom ranog otkrivanja malignih oboljenja. I mi smo se priključili akciji te smo ovom simboličnom gestom (pink majicama i balonima) obilježili tzv. Ružičasti listopad. Hvala udruzi “Sve za nju” na  logističkoj podršci! 

Podijeli