Dan učitelja

Teacher 31U Županijskoj palači, u četvrtak 29. rujna 2016. svečano je obilježen Svjetski dan učitelja. Naime, Varaždinska županija već tradicionalno godinama pokazuje svoju zahvalnost svim učiteljima, nastavnicima i školskim djelatnicima. Tako je i ove godine zamjenik župan Alen Kišić djelatnicima koji su protekle godine otišli u mirovinu podijelio prigodne zahvalnice i poklone za njihov nesebičan i dugogodišnji predani rad. Zahvalnice je primilo četrdeset i osam učitelja, profesora i nenastavnog osoblja, a među okupljenim učiteljima našao se i naš dugogodišnji kolega, sada umirovljenik, Franjo Ježek.

Cilj Svjetskog dana učitelja je mobilizirati podršku za nastavnike kako bi se osiguralo da će učitelji i dalje ispunjavati potrebe budućih generacija te podići obrazovanje na razinu društvene važnosti, izvući učitelje iz poluanonimnosti i dati im društvenu važnost koju zaslužuju. Proglasio ga je UNESCO 1994. godine u spomen na isti datum 1966. godine kada je i potpisana Preporuka o statusu učitelja. Slavi se u više od sto zemalja diljem svijeta.

jezek

Svečanosti su prisustvovali i pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport dr. sc. Miroslav Huđek, voditelj odjela za društvene djelatnosti Ureda državne uprave u Varaždinskoj županiji Miljenko Plukavec te brojni ravnatelji osnovnih i srednjih škola s područja Varaždinske županije (www. aktualno.hr)

Podijeli