Međunarodni festival čipke

cipkaProgram 20. međunarodnog festivala čipke 23. rujna 2016. započeo je predavanjima, a nastavljen je u poslijepodnevnim satima radionicom “Dani europske baštine” u kojoj su sudjelovali učenici naše učeničke zadruge predstavivši se tradicionalnim proizvodima kućne radinosti (vez na platnu, izrada korpica i logožara).

U Tawanu TKIC-a održane su  demonstracijske radionice izrade za sve zainteresirane posjetitelje koji su izradu mogli pogledati, ali se i okušati u izradi predmeta. U samostanu u sklopu izložbe Etnografskog muzeja predstavili smo se tradicionalnim predmetima koje izrađuju učenici-zadrugari.

Sudjelovanje naše Škole na jubilarnom Festivalu nastavljeno je snimanjem milenijske fotografije povodom 20 godina održavanja festivala čipke u Lepoglavi. Poznati fotograf Šime Strikoman fotografiju je s visine od 30 metara snimio na terenima Sportsko – rekreacijskog centra u Lepoglavi gdje su vrtićki mališani, učenici osnovnih škola s područja grada Lepoglave i okolice te Srednje škole Ivanec, građani i gosti Festivala, njih oko 1000, tijelima, na 3000 kvadratnih metara, “ispleli” lepoglavsku čipku Sunce.

[widgetkit id=11]

Podijeli