Zelena čistka

U Osnovnoj školi Ivana Rangera u Kamenici, 22. travnja, obilježen je Dan planete u sklopu kojeg su organizirane radionice iz različitih područja, a dan je obilježila integrirana nastava koja je obuhvaćala ekološke teme.

reciklazalogoRaznovrsnim sadržajima i aktivnostima koji imaju za cilj poticanje ekološke svjesnosti, djeca su upoznala našu plavu planetu, bogatstvo života koji ju ispunjava, ali su isto tako izrazila i zabrinutost zbog nebrige i njenog stalnog uništavanja. Učenici su imali prilike pisati o eko sadržajima na hrvatskom i engleskom jeziku, izradili su plakate vezane uz ekološke teme te su izvodili različite pokuse na temu energije u sklopu fizike.

Zanimljivu aktivnost organizirala je knjižničarka koja je učenike škole upoznala s terminima smeće i otpad te ih poučila pravilnom razvrstavanju otpada.

scc 24dsc23

Nakon redovite nastave uslijedile su akcije čišćenja okoliša škole. Učenici i učitelji uključili su se u obilježavanje čistkom po Kamenici i sadnjom sadnica u okolišu škole. Na taj su se način učenici, već tradicionalno, uključili u akciju Zelena čistka te očistili okoliš u samome mjestu i bližoj okolici.

Podijeli