Završio projekt Nasilje preko Interneta

DSC 0685Završila je treća, ujedno i zadnja komponenta trogodišnjeg projekta „Nasilje preko Interneta- cyberbullying“. Policijska službenica za prevenciju, gđa Tatjana Novak, održala je dana 10. veljače 2017. godine interaktivnu radionicu u sedmom razredu. Učenici su prezentirali vlastita dosadašnja iskustva, prikazani su im edukativni materijali koji su usmjereni na pozitivno, sigurno i odgovorno ponašanje na Internetu te društvenim mrežama. Učenici su dobili simboličan poklon za sudjelovanje u projektu, no najviše od svega, nadamo se da su dobili znanja za svakodnevni život u svijetu modernih tehnologija. 

Naučio sam da moram biti oprezan jer Internet često nije sigurno mjesto. Mnogi ljudi mogu imati loše namjere- mogu nas namamiti i nagovoriti da učinimo stvari koje inače ne bismo učinili.

Facebook koristim samo za razgovaranje s prijateljima koje poznajem. Nikada ne prihvaćam zahtjev za prijateljstvo osoba koje ne poznajem. Važno je paziti na svoju sigurnost i ne objavljivati osobne podatke.“

 „Internet je dobra stvar, samo trebaš paziti s kime razgovaraš i zbog čega.“

Podijeli