Završena Škola plivanja

Kako bi učenici naučili plivati, škola je u skladu sa Zakonom o osnovnoj školi organizirala  obuku plivanja za učenike  drugog i trećeg  razreda.

DSC03524Obuka plivanja za učenike matične i područne škole  u trajanju od 20 sati provodila se u razdoblju od 27.- 31. ožujka pod stručnim vodstvom učitelja plivanja na Gradskim bazenima Varaždin. Svakodnevnu brigu o učenicima u autobusu na putu do bazena i natrag i izvan bazena vodili su njihovi razredni učitelji. Dok su neki uspješno prošli obuku, neki malo manje uspješno – svi su nagrađeni diplomom za trud i upornost.

Program obuke plivanja odvija se u malom bazenu. Nakon inicijalnog testiranja učenici se dijele dvije grupe:a) potpuni početnici i b) oni koji su usvojili osnove plivačke vještine.

Provode se vježbe za usvajanje plivačke vještine nakon čega slijedi tranzitivno testiranje. Na zadnjem satu  provodi se finalno tesitranje. Cilj programa je da djeca nauče osnovne elemente plivanja, odnosno da ih se osposobi da vlastitom tehnikom otplivaju cijelu dužinu bazena.

Podijeli