Obilježen Svjetski dan voda

Svjetski dan voda obilježava se 22. ožujka. Ovaj su datum obilježili i učenici u Osnovnoj školi Ivana Rangera Kamenica projektnim danom, odnosno nizom zanimljivih radionica.

svjetski dan voda kamenica 07 1U desetak različitih radionica učenici su pod vodstvom svojih mentora istraživali različita područja vezana uz vodu te su u dvorani pred svima – predstavnicima Hrvatskih voda, gradonačelnikom Grada Lepoglave i njegovim zamjenikom – predstavili sve što su naučili tijekom jutra. Tako su u okviru matematike promatrali i računali količinu padalina, grupa iz biologije analizirala je čistoću voda, s povijesnog su se stajališta učenici vratili u drevni Egipat i govorili o važnosti rijeke Nil, sportska je grupa istraživala koliko je vode potrebno sportašima dok je grupa čije je polazište istraživanja bio hrvatski jezik predstavila književna djela koja govore o vodi.

I učenici područne škole sa svojim su učiteljicama istraživali o vodi, a svoje su rezultate prezentirali ostalim učenicima, ali i dobronamjernim posjetiteljima – ispred škole.

[widgetkit id=14]

Podijeli