Uspjeh Tamburaškog orkestra “Biseri”

Bivši učenici naše škole već duži niz godina okupljaju se i aktivno djeluju kao Tamburaški orkestar „Biseri“.

Ove su godine postigli i vrlo zapažen uspjeh.  Obzirom da su izabrani na županijskoj smotri kao predstavnik Varaždinske županije  u organizaciji Hrvatskog sabora kulture i suorganizaciji Zajednice kulturno umjetničkih udruga Zagrebačke županije, Grada Dugog Sela, KUD-a „Preporod“ i HDS ZAMP-a, u Dvorani „Preporod“ u Dugom Selu 5. i 6. studenoga 2016. s početkom u 18 sati sudjelovat će na 23. susretu hrvatskih tamburaških orkestara i sastava. Na njemu će se predstaviti i natjecati ukupno 450 najboljih hrvatskih tamburaša iz 24 orkestra i sastava, izabrana na županijskim smotrama od strane selektora. 

slija

Tako će se ove godine, po prvi puta, na smotri za neku od nagrada boriti i Tamburaški sastav “Biseri” u kategoriji folklornih orkestra. U toj kategoriji predstavit će se: Folklorni orkestar FA „Koprivnica“, Tamburaški orkestar „Biseri“, Kamenica, Folklorni orkestar KUD-a „Čiče“, Folklorni orkestar Ansambla „Zabok“ i Folklorni ansambl „Ivan Goran Kovačić“ Sisak.

Prema odluci stručnog povjerenstva u sastavu: Roman Gross, Stjepan Fortuna i Srećko Bradić, tamburaškim orkestrima i sastavima u svakoj od četiri kategorije mogu biti dodijeljene Prva, Druga i Treća nagrada Hrvatskog sabora kulture. Predstavnik Hrvatskog društva skladatelja dodijelit će „Nagradu za najbolje izvedenu skladbu hrvatskog skladatelja“.

Ekskluzivni sponzor 23. susreta ”Glazbalarski obrt Mario Žmegač“ sukladno odluci Stručnog povjerenstva dodijelit će brač izabranom orkestru Susreta, a bisernicu tamburaškom sastavu.

Podijeli