Učenje otkrivanjem u prirodnom okruženju

Učenici 5. i 6. razreda ponedjeljak, 5. studenoga 2018., proveli su na terenskoj nastavi.

parkzUčenje u prirodnom okruženju najprimjereniji je način poučavanja koji učeniku omogućuje upoznavanje i istraživanje prirodnih posebnosti i kulturne baštine Hrvatske pri čemu učenik ima priliku primijeniti i produbiti znanja, vještine i sposobnosti stečene u učionici. Terenska nastava potiče radost otkrivanja, istraživanja i stvaranja, pogodan je za timski rad, utječe na stvaranje kvalitetnih odnosa unutar odgojno-obrazovne skupine te potiče intelektualna čuvstva,

Put ih na početku odveo u Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu. Vidjeti kazalište s “druge strane”- probe baletne skupine, pripremanje Čarobne frule ili pak obične prostorije u kojoj nastaju scenski kostimi – poseban je doživljaj. Nakon posjetu HNK-u uslijedilo je gledanje kazališne predstave Heidi. Heidi je zabavna i poučna priča za djecu koja je odgojila generacije i generacija mladih čitatelja i već skoro 150 godina jedan je od najčitanijih i najizvođenijih dječjih klasika.

Nakon šetnje Zagrebom i upoznavanja znamenitosti završili su svoje putovanje u Parku znanosti. U oroslavskom naselju Mokrice otvoren je prvi hrvatski Park znanosti, a cilj posjeta bio je pokazati učenicima da znanost može biti zabavna. Obzirom da svaki eksponat učenici mogu osluškivati, lupkati, dodirivati, probati – možemo samo reći da su naši učenici –uživali! Više fotografija s terenske nastave pogledajte OVDJE.

Podijeli