Učenici uljepšali dan starijim osobama

caritasSabor je 2017. godine izglasao Dan ružičastih majica kao Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad vršnjacima koji će se održavati svake zadnje srijede u veljači.Sve je počelo 2007. godine kada su srednjoškolca u gradu Berwick u Kanadi vršnjaci maltretirali jer je u školu došao u ružičastoj majici. Nekoliko dana kasnije, njegovi prijatelji organizirali su prosvjed. David Shepherd i Travis Price također su došli u školu u ružičastim majicama, kupili su ih još 50-ak i dijelili drugim mladićima. Ta podrška bila je znak vršnjačke pomoći i potpore koju i danas želimo razviti među našim učenicima.

Mi smo ove godine taj dan obilježili na specifičan način. Dakle, ovaj mali projektić svoj početak veže uz Dan borbe protiv nasilja nad vršnjacima.

Vrlo često svi mi pod naletom emocija (ugodnih ili neugodnih) stvaramo veliku energiju koju ponekad usmjerimo na nasilje. Željeli smo pokazati kako možemo produktivno usmjeriti našu energiju i na neke druge stvari i kanalizirati je u pozitivnom smjeru.Učenici su tijekom ožujka izrađivali pisanice (decoupage tehnikom) i čestike starijim osobama -štićenicima Caritasovog doma u Ivancu s ciljem da im osmijehom i lijepom riječi uljepšamo ove predblagdanske dane.

Dok smo pisanicima željeli uljepšati njihove zajedničke prostorije, čestitke su personalizirane i šalju lijepu misao, poruku – djedu, baki ili nekoj drugoj osobi koja je smještena u domu.

U ovo pandemijsko vrijeme kad su sve posjete domovima bile zabranjene i/ili vrlo rijetke, željeli smo svim štićenicima poslati poruku koja će im, ako ništa drugo, uljepšati dan! U izradi čestitaka i aranžiranju angažirali su svi učenici i djelatnici škole.

Eto, nije teško preusmjeriti energiju na nešto lijepo i dobro. Više fotografija pogledajte ovdje.

Podijeli