Humanitarna akcija za djecu iz Ukrajine

278064945 4918281824919608 5200656062159209292 nNašom humanitarnom akcijom za prikupljanje pomoći djeci izbjegloj iz Ukrajine prikupili smo značajna  novčana sredstva na čemu Vam iskreno zahvaljujemo.

Obzirom da je djeci trebala odjeća i obuća za školu kao i školski pribor, uz asistenciju i pomoć volontera Crvenog križa i naših učiteljica odveli smo ih da sami odaberu ono što im zaista treba. Novac ćemo tako periodički potrošiti na njihove iskazane potrebe. Hvala Vam svima!

Oni su Anna, Danilo, Anastasya, Darya i Sascha- želimo im i na taj način olakšati boravak u našoj zemlji. Djeca izbjeglice opisuju  različita iskustva dolaska u Hrvatsku te su, kao najvažnijim za svoj život, odnosno prilagodbu, navodili: podršku obitelji, prijatelja, nastavnika, volontera i zaposlenika prihvatilišta i osnovne škole.

Osim ovakve materijalne pomoći  potreban im je sustava podrške, formalne i neformalne, za proces prilagodbe  na nove uvjete života, stoga ovim  putem pohvaljujemo našu volonterku Karlu Barbir, učenicu 8. razreda koja djeci iz Ukrajine, u svoje slobodno vrijeme, pomaže u svladavanju pripremne nastave hrvatskoga jezika. (Napomena: fotografija objavljena uz privolu roditelja djece)

Podijeli