Tulum s(l)ova, 2023.

ulumTulum s(l)ova je spoj noćnih čitateljskih susreta u školskim knjižnicama i čitanja na javnim mjestima, ustanovama, udrugama i poduzećima. Namijenjen je učenicima 7. i 8. razreda osnovne škole te 1. i 2. razredima srednje škole jer je to razdoblje života kada prestaju redovitije čitati.

Školske knjižnice sudjeluju u nacionalnom projektu kako bi popularizirale čitanje među djecom i mladima. Iz toga proizlaze ciljevi projekta – utjecati na pozitivan stav učenika prema čitanju, podići samopoštovanje učenika pomoću čitanja naglasa iz užitka u lokalnoj zajednici i dati lokalnoj zajednici novu kulturnu aktivnost i uslugu – čitanje naglasa

Projekt Tulum s(l)ova dobro je poznat našim učenicima i rado dolaze u školu u večernjem terminu na druženje, čitanje te igru.Ove godine učenici nisu čitali online školi prijatelju, već su preko teamsa i vibera zvali svoje prijatelje kod kuće koji su se odazvali i čitali našim tulumašima.

Da je odaziv odličan potvrđuje i učenik koji je bolestan, ali se potrudio pročitati svoju najdražu pjesmu.Cilj projekta je poticanje čitanja kod mladih, a budući da smijeha nije nedostajalo, nadamo se da smo poslali poruku da i čitanje može biti zabavno.Naučili smo i nove naslove: Eko peko i Novela od stanica.

Emina Husnjak, dipl. bibl.

Podijeli