Terenska nastava – Varaždinska županija

U srijedu, 28. 10. 2015. godine, učenici od 3. i 4.a i b razreda i njihove učiteljice bili su na terenskoj nastavi po Varaždinskoj županiji 

Najprije je potrebno upoznati svoj kraj, svoje mjesto, pa širiti vidike. Obzirom kako učenici u 3. razredu uče sve o svojoj županiji, stečeno su znanje zaokružili terenskom nastavom. Uz posjet Gaveznici i crkvi u Lepoglavi, uslijedila je vožnja prema Ivancu te prisjećanje na vitezove ivanovce. Posjetili su i Varaždinsko groblje i središte baroknog grada.

S proizvodnjom proizvoda koje i sami  konzumiraju upoznala ih je prehrambena industrija Vindija te su lakše krenuli prema graničnom prijelazu Dubrava Križovljanska.

vzvz2

S osnovnim načinom dobivanja električne energije upoznali su se u hidroelektrani Čakovec te nastavili put prema Ludbregu. Nakon razgledavanja Ludbrega, nezaobilazne su i Varaždinske Toplice sa svioim rimskim iskopinama, a putovanje je završilo razgledavanjem Novog Marofa.

Vrijeme je brzo prošlo jer su se lijepo proveli i zabavili, puno toga naučili, ponovili sve,a samo za Vas su se uspjeli i fotografirati, pa Vam donosimo djelić ugođaja.

Podijeli