Terenska nastava u Varaždin

IMG 5105a12be3514ca7a388d74abe7ee418 VTerenska nastava bi trebala biti važan sastavni dio plana i programa nastave. To je nastava koja obuhvaća učenje istraživanjem i otkrivanjem; može podrazumijevati obradu novoga nastavnog sadržaja ili sustavno ponavljanje sadržaja. Važna je u stjecanju i proširivanju znanja, također ima i velike odgojne vrijednosti, te omogućuje stjecanje osobnih iskustava i doživljaja.

Ona se može integrirati ovisno o prostoru koji se posjećuje. Zbog ciljeva i zadataka koje obuhvaća organizira se u mjestu udaljenijem od škole te ju je potrebno planirati na početku školske godine, kao sastavni dio globalnog godišnjeg plana rada škole.

Ovogodišnja planirana  terenska nastava učenika naše započela je jučer. Učenici 6. i 7. razreda  19. listopada 2017.posjetili su Varaždin da bi ponovili i proširili svoje znanje hrvatskog jezika, povijesti, vjeronauka… Posjetili su VTV i vidjeli kako nastaju televizijske emisije (Slika 1. U studiju VTV-a), pogledali film u Cinestaru te pogledali izložbu “Trag dobrote” gdje su u 313 kataloških jedinica  prikazani najvažniji događaji iz povijesti, djelovanja i ustroja Varaždinske biskupije. Više fotografija s terenske nastave pogledajte na Facebook stranici škole.

Podijeli