Svjetski dan voda

IMG f2e2912ac6accac34ff711a0d075f4f7 VUz Dan šuma, nadovezao se Dan voda koji obilježavamo 22.3. Učenici su nastavili s integriranom nastavom. Jeste li znali da osim za rješavanje mnoštva matematičkih zadataka, Pitagorin poučak nam može poslužiti u konstruiranju jednog prekrasnog fraktala pod nazivom Pitagorino stablo. Fraktal ima svojstvo da svaki njegov dio sadrži istu strukturu kao i cijeli objekt, tj. uvećana slika dijela fraktala između bilo koje dvije točke bit će identična izgledu samog fraktala.

Na satovima Fizike, Kemije, Tehničke kulture, Prirode i Biologije izvodili su se pokusi vezane uz vodu i šumu. Sedmaši su na satu kemije izrađivali filter za pročišćavanje vode i pročišćivali obojenu vodu aktivnim ugljenom dok su osmaši proučavali sastav mineralne vode ” Jamnica” , dokazivali karbonate i ispitivali svojstva karbonata i hidrogenkarbonata.
 
Na satu Biologije govorilo se o kruženju vode u prirodi, dokazivao škrob Lugolovom otopinom, a nastali su i zanimljivi plakati. Nastava TZK odvijala se vani, na otvorenome. Iz Geografije istraživalo se postojanje bunara u našem kraju, posjetio se lokalni potok .
 
Učenici sedmog i osmog razreda izradit će prezentaciju o obilježavanju Dana šuma i Dana voda. Sve u svemu, zanimljiv tjedan. Više  fotografija pogledajte OVDJE.
Podijeli