Svjetski dan učitelja

Svjetski dan učitelja obilježava se svake godine 5. listopada. Taj je dan prigoda da se pokaže da je rad učitelja i nastavnika prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te da se kao takav i cijeni.

Cilj Svjetskog dana učitelja je mobilizirati podršku za nastavnike kako bi se osiguralo da će učitelji i dalje ispunjavati potrebe budućih generacija te podići obrazovanje na razinu društvene važnosti i izvući učitelje iz poluanonimnosti i dati im društvenu važnost koju zaslužuju. Prigoda je to i za isticanje važnosti rada svih učitelja i nastavnika i njihov utjecaj na razvoj društva u cjelini, te da se naglasi važnost te profesije, ali i samog obrazovanja čiji su oni nositelji, stoga se taj dan obilježava u više od 100 zemalja svijeta, pa tako i u Hrvatskoj.

DSC 0383

Ove godine kamenički su ga učitelji obilježili poludnevnim posjetom Zagrebu. Uz obilazak Zagreba, dan je završio gledanjem satirične predstave “Ne igraj na Engleze!” u kazalištu Kerempuh. Na sam Dan učitelja školu je posjetio dogradonačelnik Grada Lepoglava Hrvoje Kovač koji je tom prigodom razgovarao s učiteljima o aktualnim problemima.

I sam je istaknuo: –  Možda je to Platon najbolje opisao kad je rekao „Bude li Atena imala loše postolare, njezini će građani hodati bosi. Bude li pak imala loše učitelje, Atena će propasti”. Stoga vam čestitam vaš dan te vam želim još puno uspjeha, kreativnosti i strpljenja kako s malima tako i s velikima. Osobno smatram da su i odgajatelji u vrtićima također učitelji i na njih nismo zaboravili ove godine te i njima upućujem iskrenu čestitku i ove retke… Dragi učitelji, nemojte zaboraviti kako nitko na svijetu nije jači od čovjeka koji zna…a baš vi odgajate te jake ljude. Hvala vam… I hvala na svim komentarima, prijedlozima, kritikama i mišljenjima.

 

Podijeli