Šumastikus iz Ruksaka kulture

IMG 20171103 111105 1U sklopu projeta Rusak (pun) kulture učenici nižih razreda područne i matične škole danas su imali prigode uživati u interaktivnoj predstavi „ Šumastikus“ u realizaciji Umjetničke organizacije TeatruM.

Šumastikus je predstava o Rozi, Drašku i čarobnoj šumi. Povremene svađe i dječja zajednička otkrića protkani su pričama lektirnih naslova (Šuma Striborova, Petar Pan…). Jednostavna scenska rješenja (kroz interakciju glavnih protagonista) potiču učenike na zamišljanje prostora i situacija kroz koje “prolaze” razigrani Roza i Draško.

Predstava je zamišljena kao dio projekta koji se bavi osvještavanjem mladih o načinima preživljivanja u prirodi te pravim prijateljstvom. Ideju, tekst i režiju potpisuju glavni protagonisti predstave: Sanja Milardović (Roza – dvorac, kornjača, deva i jež, folije i vreće za spavanje ) i Petar Cvirn ( Draško – plavi šator, užad, mlatilica za muhe, grickalice ).

Na kraju predstave  s učenicima je realizirana kratka i poučna radionica koja se bavi preživljavanjem u prirodi. Više fotografija pogledajte OVDJE.

Podijeli