Studijski posjet obrazovnih stručnjaka

347140616 630157799136782 6435402733188363153 nU srijedu, 10. svibnja 2023., posjetila nas je delegacija stručnjaka iz područja odgoja i obrazovanja. Predstavnici Učiteljskog fakulteta iz Čakovca doc.dr.sc. Tomislav Topolovčan i doc.dr.sc. Goran Lapat našu su školu, konkretno učeničku zadrugu, predstavili docentici Claudiji Schütz. Ravnateljica škole dr.sc. Mirjana Posavec predstavila je sve aspekte škole i školstva u RH, a posebice rad i funkcioniranje učeničkih zadruga.

Profesorica je održala u Zagrebu predavanje “Home Economics in Switzerland Today”, a onda se uputila do naše škole vidjeti primjer dobre prakse. Profesorica Schütz predaje na sveučilištu za obrazovanje nastavnika u Švicarskoj.

Die Pädagogische Hochschule St.Gallen (PHSG) obučava učitelje osnovnih i srednjih škola i nudi daljnje usavršavanje za nastavnike svih razina. Predaje kolegije  budućim učiteljima: Didaktika Ekonomija, rad, kućanstvo, Ekonomija i rad u kontekstu WAH-a,  Domaće stručno osposobljavanje.

Nakon što smo razmijenili iskustva i ideje, rastali smo se sa željom da se idući put vidimo u St. Gallenu da bismo vidjeli funkcioniranje švicarskih osnovnih škola, a dobre ideje  implementirali u našu školsku praksu. Više fotografija pogledajte ovdje.

Podijeli