Smotra učeničkih zadruga, 2019.

hanaUčenička zadruga je mjesto na kojemu se čuvaju bogatstvo i ljepota tradicije, ali i zajednica u kojoj se usvajaju nove ideje, stvaralaštvo, poduzetničke vještine, razvija zajedništvo, aktivno se poučava te se usvajaju osnovna znanja ekonomske pismenosti.

31. smotra učeničkih zadruga Republike Hrvatske održala se od 9.10. 2019. do 12. 10. 2019.u Vinkovcima. Manifestacija je to koja predstavlja festival stvaralaštva, kreativnosti, inovativnosti i poduzetništva djece i mladih. I našli mladi zadrugari predstavili su se samo dijelom našeg asortimana i zadobili veliku pozornost publike. Hana Hunjet i Lana Maček predstavile su sekciju koja se bavi izradom ukrasnih i uporabnih predmeta qulling tehnikom. Pripremala ih je mentorica Đurđica Basarić Rešetar.

Na ovogodišnjoj državnoj smotri predstavilo su se ukupno 103 zadruge i to 64 učeničke zadruge s izložbenim prostorima, 6 učeničkih zadruga s istraživačkim radovima, 21 učenička zadruga kao voditelji županijskih izložbenih prostora s izložbenim primjercima svih učeničkih zadruga pojedine županije i 8 učeničkih zadruga-domaćina. 

Podijeli