Škola mladih filatelista

209 04 02 filatelija openito20Škola mladih filatelista u organizaciji Kluba mladih filatelista “Trakošćan”, Općine Bednja i Dvora Trakošćan održale se u subotu, 8. listopada 2016. godine u Trakošćanu, a otvorio ju je Alen Kišić, zamjenik župana Varaždinske županije.  Na 11. izdanju ove manifestacije,  kroz koju je u proteklih deset godina prošlo oko 2.500 mladih, potvrđeno je sudjelovanje 150 sudionika iz svih krajeva Hrvatske.

 

U edukativnom programu učenici – sudionici putem poštanskih maraka upoznaju nacionalnu, povijesnu, kulturnu, spomeničku i prirodnu baštinu, a na taj način svoju domovinu, ali i zemlje Europe i svijeta.  Sastavni dio ovogodišnje škole je Nacionalna filatelistička izložba mladih “TRAKOŠĆAN 2016.“ s međunarodnim sudjelovanjem.

20161008 113810

Već jedanaestu godinu zaredom naša škola sudjeluje u projektu poticanja mladih da se bave filatelijom. Mnogi ne znaju značenje ove riječi, a razlog tome je istiskivanje markice iz svakodnevne upotrebe. Naime, pismo i dopisnicu istisnuli su drugi, “moderni” mediji,  zbog kojih su ovakvi projekti vrlo važni.

 Učenice 8. razreda uključile su se u grupu koju je educirao poznati filatelista iz Slovenije, gospodin Bojan Bračko. Svojim predavanjem gospodin Bračko je naglasio važnost sakupljanja markica kao i činjenicu da filatelija nije samo sakupljanje markica, već mnogo više.

Kao i svake godine organizirani su gosti iznenađenja,putovanje pošte tradicionalnim načinom, kvizovi, igre…

Podijeli