Škola budućnosti

Untitled 4 1 2Ponosni smo što smo jedna od 60 elitnih škola u RH odabranih i uključenih u pilot-projekt, inovativni STEM program umjetne inteligencije (kreativno stvaranje AI Chatbota ). Cilj projekta je otvaranje prozora u tehnološku budućnost najmlađim uzrastima i pomaganje školama da ih uvedu u svijet umjetne inteligencije .

Umjetna inteligencija je tehnologija koja svojim ubrzanim razvitkom sve više olakšava naše svakodnevne radnje. Chatbot je jedan od primjera primjene umjetne inteligencije u komunikaciji. Riječ je o računalnim programima s kojima komunicirate putem gotovo svih chat aplikacija, a koji pružaju pomoć ili pristup informacijama koje su vam potrebne na brz i jednostavan način, uz potpuno konverzacijsko iskustvo.

Domaća IT kompanija Infobip pomaže u digitalnoj transformaciji brojnim poslovnim korisnicima diljem svijeta upravo kroz jedan od svojih ključnih softverskih proizvoda, Answers – platformu za izradu chatbota. Pomoću ekspertize i iskustva Infobipovih inženjera i stručnjaka želimo omogućiti učenicima osnovnih i srednjih škola da iskorače u chatbot svijet i okušaju se u izradi vlastitog AI chatbota. (https://skolabuducnosti.stemi.education/)

Podijeli