Projekt “Ruksak (pun) kulture”

Projekt Ruksak (pun) kulture jedinstveni je kulturno-edukativni program na državnoj razini koji su zajedno pokrenuli Ministarstvo kulture Republike Hrvatske i Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta kao dopunski program potpore kurikulu u vrtićima, osnovnim i srednjim školama.


Mastovit i inspirativan projekt Ruksak pun kulture ca largeProgram Ruksak (pun) kulture omogućava dostupnost, približavanje umjetnosti i kulture djeci i mladima, razvijanje njihove estetske kulture, općenito senzibilizira djecu i mlade za područje umjetnosti i kulture. Namjera programa je da umjetnost i kultura budu jednako dostupne svoj djeci na području Republike Hrvatske.

Ministarstvo kulture ove je godine raspisalo javni poziv te zaprimilo  356 prijava svih odgojno –obrazovnih ustanova diljem zemlje. I to: 93 predškolske ustanove, 224 osnovnoškolske ustanove, 39 srednjoškolskih ustanova i 4 centra za odgoj i obrazovanje. Ove godine među odabranim školama u kojima će se provoditi projekt je i naša škola.

Ruksak (pun) kulture vezan je uz umjetnost i kulturu, a u hrvatskim ga školama provode stručnjaci (književnici, likovni i kazališni, glazbeni i plesni umjetnici). Obzirom da naši učenici nemaju mogućnost često posjećivati kazalište – pozvali smo kazalište, književnike,  umjetnost –  k nama! I veselimo se svemu što će se događati!

Popis odabranih škola možete vidjeti OVDJE.

Podijeli