Obilježen Europski tjedan sporta

Europski tjedan sporta inicijativa je Europske komisije za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe, pri čemu zemlje sudionice organiziraju aktivnosti i događaje na nacionalnoj razini. Europski tjedan sporta počinje 23. rujna i mi kao  škola u suradnji s Zajednicom sportskih udruga Lepoglava već treći put zaredom organiziramo tradicionalnu manifestaciju sportsko-edukativnog karaktera.

7Ove godine naš je cilj bilo rekreativno kretanje u prirodi. Bavljenje rekreativnim vježbanjem može uvelike pridonijeti zdravlju, psihološkoj dobrobiti i općoj kvaliteti života. Rekreativni sport obično je manje stresan i manje tjelesno i mentalno zahtjevan, a sadržaji sportske rekreacije obuhvaćaju niz različitih sportskih aktivnosti prilagođenih potrebama vježbača koji se izvode u slobodno vrijeme u okviru više ili manje organiziranih programa. Obično su prisutna manja očekivanja vezana uz postignuća, ali i posvećenost vježbanju, a termin rekreacija implicira vježbanje radi zdravlja i osvježenja i duha i tijela.

Stoga smo ove godine posjetili Trakošćan. U rekreativnom vježbanju sudjelovali su svi učenici i učitelji naše škole. Razrednici su u dogovoru sa svojim učenicima dogovorili rute kretanja: oko dvorca ili oko jezera… Bilo je tu  badmintona,  a učiteljice su pokazale učenicama kako se nakad igrao „gumi-gumi“ i popularna školica.

Prednost rekreativnog kretanja kroz šumu je mogućnost da naiđete na koji vrganj koji raste uz stazu. Na kraju, usprkos tmurnom vremenu, planirani Europski tjedan sporta obilježili smo u skaldu s planiranim. Više fotografija pogledajte OVDJE.

Podijeli