Poučna izvanučionička nastava

IMG 423c8fa4b93f2dd88682e90d3ce31a2a VUčenje u prirodnom okruženju najprimjereniji je način poučavanja koji omogućuje upoznavanje i istraživanje prirodnih posebnosti i kulturne baštine Hrvatske pri čemu dijete ima priliku primijeniti i produbiti znanja, vještine i sposobnosti stečena u učionici.

Ove smo školske godine planirali terensku nastavu za učenike početkom ove školske godine, a drugi dio smo odradili krajem ove školske godine. Učenici nižih razreda proveli su dan izvan učionice upoznavajući ljepote i znamenitosti Hrvatskog zagorja. Učenici 5. i 6. razreda posjetili su grad Čakovec i njegove kulturne i povijesne znamenitosti, dok su učenici 7. i 8. razreda proveli dan ponavljajući naučeno znanje o Plitvičkim jezerima.

Rad izvan škole potiče radost otkrivanja, istraživanja i stvaranja, pogodan je za timski rad, utječe na stvaranje kvalitetnih odnosa unutar odgojno-obrazovne skupine te potiče intelektualna čuvstva. Na taj su način učenici na najbolji usustavili i ponovili znanje koje su naučili ove školske godine.

Podijeli