Natječaj za dječje literarne, likovne i fotografske radove

Varaždinska županija, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Varaždinske županije i Varaždinske vijesti u okviru obilježavanja Dana planete Zemlje pokrenule su natječaj za likovne, literarne i fotografske radove učenika osnovnih škola s područja Varaždinske županije.

zemlja

S obzirom da se područje Varaždinske županije odlikuje velikom biološkom i krajobraznom raznolikošću, što potvrđuje i relativno veliki broj zaštićenih dijelova prirode natječaj ima za cilj potaknuti senzibilitet prema očuvanju i zaštiti prirodnih vrijednosti županije na način da se dostavljaju radovi u jednoj od odabranih tehnika:

a) likovni rad (crtež, pastel, akvarel ili kolaž),
b) literarni rad (sastavak ili pjesma)
c) fotografija
na jednu od sljedećih tema vezanih uz prirodu:
1. DRAVA I JA
2. NEOBIČNO STABLO
3. RIJETKA BILJKA
4. UGROŽENA ŽIVOTINJA
5. ČUDESNI SVIJET ŠUME
6. VOLIM PRIRODU

Pravo sudjelovanja imaju učenici od 1. do 8. razreda osnovne škole.
Radovi se dostavljaju Upravnom odjelu za poljoprivredu i zaštitu okoliša, Franjevački trg 7, 42000 Varaždin, do četvrtka 17. travnja 2015. godine ili mailom na mediji@vzz.hr .

Radovi moraju sadržavati sljedeće podatke: ime i prezime učenika, razred, naziv i adresu škole, broj telefona škole ili e-mail adresu škole.

Najbolji dječji radovi u kategoriji likovni rad (crtež, pastel, akvarel ili kolaž), literarni rad (sastavak ili pjesma) i fotografija biti će nagrađeni prigodnim poklon paketima i predstavljeni u izdanju Varaždinskih vijesti od 20. travnja u posebnom prilogu Varaždinskih vijesti o zaštićenim prirodnim područjima Varaždinske županije, a povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje.

Podijeli