Mali festival za velike teme

ji15. Festival prava djece u fokusu ima mentalno zdravlje i dobrobit djece i mladih. Središnja tema ove godine je slobodno vrijeme djece i mladih, dragocjeno razdoblje tijekom kojeg mladi umovi mogu istraživati, učiti i zabavljati se. Slobodno vrijeme nudi priliku djeci i mladima da se bave aktivnostima koje vole, istražuju svoje interese, razvijaju vještine, grade odnose i jednostavno se zabave.

Učenici 8.a razreda razgovarali su o tome zašto je važno imati dovoljno slobodnog vremena te kako ga najbolje iskoristiti.  Pogledali su filmove školskih filmskih klubova i družina iz svih dijelova  Hrvatske koji progovaraju o temama koje su im bliske, važne i poznate (najbolji prijatelji, sport, volontiranje, ekologija…). Na taj su se način u virtualnom svijetu pridružili organizaciji Festivala prava djece. 
 
,,Svoj djeci i mladima želimo pristupačnošću i inkluzijom otvoriti prostor u kojem mogu slobodno promišljati svijet oko sebe te osnažiti ih da budu aktivni sudionici u svemu onome što ih se tiče.”
 
Andrea Krnic Kišiček, prof.
Podijeli