Financiranje troškova liječničkih pregleda za upis u I. razred srednje škole za deficitarna zanimanja

builder 400x330Hrvatski zavod za zapošljavanje Regionalni ured Varaždin donio je popis deficitarnih zanimanja na području Varaždinske županije prema Preporukama o obrazovnoj upisnoj politici i politici stipendiranja. Za navedena deficitarna zanimanja objavljena u dokumentu http://www.hzz.hr/content/publikacije-skole/2020/hzz_preporuke_obrazovna_i_upisna_politika_stipendiranja_2020.pdf učenici se mogu javiti za dobivanje stipendija.

Isto tako, HZZ RU Varaždin objavio je popis deficitarnih zanimanja za koja će snositi troškove liječničkog pregleda u svrhu dobivanja liječničke svjedodžbe medicine rada, koju su učenici dužni dostaviti pri upisu u srednju školu. Ove godine podmirit će troškove pregleda isključivo samo za sljedeća zanimanja:

  •  bravar/ bravarica
  •  zidar/ zidarica
  •  galanterist/ galanteristica
  • krojač/ krojačica

Učenici koji se upišu u jedno od navedenih deficitarnih zanimanja, a žele koristiti navedeno pravo, trebaju se radi dogovora oko termina liječničkog pregleda javiti u Hrvatski zavod za zapošljavanje Regionalni ured Varaždin, Odsjek za profesionalno usmjeravanje i obrazovanje, Trenkova ulica 56. Kontakt ostvarujete na jedan od sljedećih načina:

  • putem e- maila: senka.horvat@hzz.hr ili tihana.hrkac@hzz.hr
  • ili na brojeve telefona 401- 512, 401-513 

Za sva ostala obrtnička i industrijska zanimanja učenici o svom trošku obavljaju liječnički pregled u ambulantama medicine rada u našoj županiji.

Podijeli