Europski tjedan sporta

309598405 637558031166551 846624593640244957 nTjedan sporta namijenjen je svima bez obzira na dob, podrijetlo ili tjelesnu pripremljenost. Ova europska kampanja inspirirat će Europljane da budu aktivni (#BeActive) tijekom Tjedna sporta i ohrabriti ih da ostanu aktivni tijekom cijele godine.

Sport i tjelesna aktivnost znatno pridonose dobrobiti europskih građana. Međutim, rezultati nedavnih istraživanja pokazuju da je razina tjelesne aktivnosti trenutačno u stagnaciji, a u nekim državama čak i opada. Europski tjedan sporta odgovor je na taj izazov. Nedostatak tjelesne aktivnosti nema samo negativan učinak na društvo i zdravlje ljudi, već uzrokuje i gospodarske troškove. Preko sporta možemo poslati snažnije poruke tolerancije i osnažiti građanstvo diljem Europe. 

Europski tjedan sporta usmjeren je na poticanje sudjelovanja u sportu i tjelesnim aktivnostima te podizanje svijesti o njihovim brojnim dobrobitima. Tjedan sporta namijenjen je svima bez obzira na dob, podrijetlo ili tjelesnu pripremljenost.

I naša se škola priključila obilježavanju Europskog tjedna sporta. U Lepoglavi je 27. rujna 2022. održan Školski sportski dan. Nakon međuskolskih kross utrka i graničara, donosimo u Kamenicu pregršt medalja! Bravo za sve naše klince: i one koji su osvojili medalju, ali i za one koji su samo učestvovali ili pak samo navijali. Bravo za sve! Vise fotografija pogledajte ovdje.

Podijeli