Europski dan jezika

viber slika 2021 09 25 10 21 20 003Na inicijativu Vijeća Europe, Europski dan jezika obilježava se 26. rujna, još od 2001. – u suradnji sa Europskom komisijom

Globalizacija i oblici poslovnog vlasništva znače da građani sve više trebaju poznavati vještine stranih jezika da bi učinkovitije radili u svojim zemljama. Engleski sam više nije dovoljan.

Europa je bogata jezicima – postoji preko 200 europskih jezika i još ih se više govori među građanima čije su obitelji podrijetlom s drugih kontinenata. To je važan resurs koji treba priznati, koristiti i njegovati.

Učenje jezika donosi pogodnosti i starima i mladima – nikada niste prestari za naučiti jezik i uživati u mogućnostima koje to otvara. Čak i ako samo znate nekoliko riječi zemlje koju posjećujete (npr. tijekom odmora), dovoljno vam je za uspostaviti nova prijateljstva i kontakte.

Učenje jezika drugih naroda način  je pomaganja da bismo razumjeli jedni druge bolje i prevladali naše kulturološke razlike.

Ovogodišnji Europski dan jezika obilježio se dana 25.9.u Varaždinu nastupom škola naše županije. Našu su školu ove godine predstavljali: Hana Vresk, Noa Čretni i Marija Novak i mentorica Branka Vresk. Predstavili smo se: ručno izrađenim narukvicama i ogrlicama, a za posjetitelje smo organizirali nagradnu tombolu.Sve proizvode smo prigodno podjelili prolaznicama i drugim sudionicima.

Podijeli