Edukacija za pružanje prve pomoći

white manObilježavajući Tjedan Hrvatskog Crvenog križa, Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec provodi niz aktivnosti. Jedna od njih je Edukacija o pružanju prve pomoći djeci, koja je u prostoru Doma kulture u Lepoglavi, održana za djelatnike osnovnih škola iz Kamenice, Žarovnice i Višnjice. Edukaciju je vodio dr. med. Antonio Golub, licencirani predavač prve pomoći Hrvatskog Crvenog križa, a sukladno ”Pravilniku o načinu postupanja odgojno-obrazovnih radnika školskih ustanova u poduzimanju mjera zaštite prava učenika te prijave svakog kršenja tih prava nadležnim tijelima”.

edukacija hitna pomoc

Kroz predavanje i praktični rad školski su djelatnici upoznati o postupanju kod astme, konvulzije, šećerne bolest, alergija i anafilaktičkog šoka, krvarenja i otvorenih ozljeda, ozljeda kostiju i zglobova, postupanju kad je dijete bez svijesti te osnovnim održavanjem života.
Cilj navedene edukacije pridonijeti je stjecanju dodatnih znanja i vještina odgojno obrazovnih radnika za prepoznavanje i pojavu prvih simptoma određenih zdravstvenih stanja kod djece i učenika, a zahvaljujući kojima odgojno – obrazovni radnici u iznimnim situacijama mogu reagirati na odgovarajući način, potrebitom pružiti potrebnu prvu pomoć, spriječiti daljnje komplikacije i spasiti život. (www.lepoglava.net)

Podijeli