Biciklisti, oprez !

Varaždinska policijska uprava i Grad Lepoglava izdali su prigodnu brošuru Biciklisti, oprez!

oprezUčenici kameničke škole već dugi niz godina na početku 5. razreda polaze program za osposobljavanje za upravljanje biciklom. Održava se cijelu školsku godinu na poligonu koji se svaki ponedjeljak sastavlja na igralištu. Učenici prolaze teorijsku nastavu, a zatim slijedi i praktični dio.

Nakon održane nastave učenici polažu ispit u suradnji učitelja, zaposlenika HAK-a i policijskih službenika. Takvim programom osoposobljavanja daje se učenicima 5. razreda mogućnost stjecanja dodatnih kompetencija koje pridonose njihovu sigurnijem sudjelovanju u prometu, ali i mogućnost polaganja biciklističkog ispita i dobivanja potvrde o osposobljenosti za upravljanje biciklom.

No,unatoč tome potrebna je stalna edukacija i podizanje svijesti kako bi kretanje biciklom postalo još sigurnije-kako za same bicikliste, tako i za druge sudionike u prometu. Temeljem toga Grad Lepoglava i Policijska uprava Varaždinska izdale su prigodne brošure koje su podijeljene učenicima škole.

Brošura obuhvaća zakonske odredbe koje se odnose na bicikliste, osnovne prometne znakove, ali i korisne savjete vozačima bicikla. Također, svoj bicikl mogu registrirarati na Portalu za registraciju bicikala i tako ga zaštiti od eventualne krađe.

 

 

 

Podijeli