Županijsko natjecanje LIK 2020. i plasman na državno natjecanje

large img 138867Ovogodišnja izložba učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna Varaždinske županije – LIK 2020. inspirirana je temom „Strip“. Učenici su imali zadatak istražiti podtemu “Kad bi spomenici pričali a legende oživjele“ te samostalno osmisliti strip. Učenici su vlastite ideje trebali izraziti tušem, perom i kistom ili digitalnim crtežom, a osim crteža, trebali su osmisliti i sadržaj te tekst stripa kako bi što vjernije dočarali izabranu legendu ili spomenik kulturno-umjetničke baštine.

Na natjecanje su pristigla 143 rada učenika osnovnih škola. Za županijsku izložbu, koja će se ove godine održati online, povjerenstvo je odabralo 51 rad od kojih će 3 predstavljati Varaždinsku županiju na državnoj razini natjecanja

Među tri prvonagrađena rada koja su se plasirala na državnu razinu natjecanja  je rad naše učenice Amande Bunčić. Čestitamo!

U fotogaleriji pogledajte pobjedničke radove, a klikom na LIK 2020 – izložba radova možete pogledati sve radove odabrane za županijsku izložbu. 

Podijeli