Zubomobil razveselio mališane

Orbit je danas u sklopu kampanje ”Orbit daruje osmijeh” koju provodi u suradnji s Hrvatskom komorom dentalne medicine posjetio mališane u našoj osnovnoj školi. Učenike od 1.- 4. razreda matične i područne  škole iznenadio je Zubomobil, mobilna dentalna ambulanta koja je trenutno na turneji po osnovnim školama diljem Hrvatske.

20161115 084435

Stručni tim sastavljen od doktora dentalne medicine i njihovih asistenata proveo je preventivne dentalne preglede učenika te im održao predavanje o važnosti pravilne dentalne higijene. Posjet Zubomobila nije bio samo preventivno-edukativne naravi već je za cilj imao i suzbiti strah od doktora dentalne medicine kod djece u opuštenoj i veseloj atmosferi Zubomobila.

20161115 085656

Svih devedesettak pregledanih učenika dobilo je i ”Orbit zubne karte” u kojima je upisano stanje njihovih zubi te preporuke za eventualne daljnje korake za roditelje u slučajevima u kojima je kod djeteta zabilježen problem u njegovu dentalnu zdravlju te melen poklon –ruksak. Stoga, dragi roditelji, pogledajte karte u ruksacima i posjetite svog stomatologa.

Podijeli