Zapeli zajedno

ef71936624f482ec5966696b05f90676 view article new1. Kako se slagati sa svojom obitelji i sa svijetom dok smo zaglavljeni jedni s drugima u ovim čudnim vremenima … Istražite, naučite, saznajte u slikovnici za djecu (ali i odrasle) “Zapeli zajedno”.

2. Odgojno savjetovalište Edukacijsko- rehabilitacijskog fakulteta pripremilo je prezentaciju “Kako podržati vještine suočavanja i mentalno zdravlje djece”. Predložene su aktivnosti koje mogu pomoći djeci u izražavanju svojih osjećaja i misli, u razumijevanju promjena i usmjeravaju ih na budućnost. Aktivnosti pomažu i odraslima da ostanu u sadašnjem trenutku, prate dijete, prisjete se svojih snaga, resursa i sustava podrške.

 
3. Zaštita mentalnog zdravlja djece i mladih – Mobilna aplikacija Stella.
„Stella je edukativna i interaktivna mobilna aplikacija usmjerena ka zaštiti mentalnog zdravlja i prevenciji anksioznosti i depresije kod mladih. Aplikacija je nastala u suradnji s vrhunskim timom stručnjaka psihijatara i koncipirana je na bazi edukativnog dijela gdje mladi mogu naučiti puno korisnih informacija i tehnika za samopomoć. Drugi dio aplikacije su vježbe kroz koje se usvajaju tehnike samokontrole i razumijevanje vlastitih emocija u svrhu zaštite mentalnog zdravlja.“  
Uputa za prijavu u aplikaciju:  https://projekt-stella.com.hr/  
Kliknite na Prijava i slijedite upute kako se prijaviti u aplikaciju.
4. Jesam li roditelj ili učitelj?
Kako bi vam bilo lakše organizirati nastavu u kući, Odgojno savjetovalište Edukacijsko- rehabilitacijskog fakulteta daje preporuke.

docxJesam li roditelj ili učitelj

Preuzmite slikovnicu Zapeli zajedno besplatno i uživajte u čitanju.

 

 
Podijeli