Vježbaonica na Ravnoj gori

20181027 101340 HDRU današnje vrijeme ubrzanog života, pretjerane usmjerenosti čovjeka prema višem životnom standardu te ubrzanog informatičkog razvoja ljudi su sve više fizički neaktivni, a najugroženija su djeca koja, na žalost, svoje slobodno vrijeme provode zaokupirana suvremenim tehničkim dostignućima počevši od mobitela, tableta, računala pa na dalje. U velikom broju slučajeva, sat tjelesnog odgoja u školama predstavlja jedinu fizičku aktivnost djece. Posljedice znaju biti pogubne, od pretilosti pa do raznoraznih bolesti u ranoj životnoj dobi.

Najveći dio svog slobodnog vremena djeca provode na društvenim mrežama gdje im virtualne zvijezde postaju uzori, a igrališta su odavno zamijenili  sjedenjem pred televizorom ili nekom sličnom aktivnost. Slobodno vrijeme kao jedna vrsta suodgajatelja djece mora biti pozitivno usmjereno jer postoji opasnost od neorganiziranog, suludo utrošenog vremena (www.sssvz.hr).

I naša se škola ove godine uključila u projekt Vježbaonice pa su tako planirane i organizirane aktivnosti za djecu u poslijepodnevnim satima (stolni tenis, rolanje…), a lijepo vrijeme u subotu, 27. listopada 2018. iskoristili su za pješačenje na Ravnu goru. Četrnaestero učenika, zajedno s mentoricom Andrejom Komes, krenuli su u 9.00 sati na Ravnu goru, a  vratili su se oko 13.00 sati.

Podijeli